top6.jpg

Bestanden aanleveren voor drukwerk

Aanleveren van bestanden bij Drukkerij RADDrukkerij RAD maakt graag kwaliteitsdrukwerk, dus met een eindresultaat dat aansluit bij uw verwachtingen. Deze kwaliteit start al bij het aangeleverde materiaal, vandaar dat we bijgaand hulp bieden voor de vervaardiging en aanlevering van drukwerk bestanden.

Contact

Indien u vragen heeft over het digitaal aanleveren van uw bestanden, neem dan gerust even telefonisch contact met ons op (078-6213882) of verstuur een e-mail met uw vraag, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bestandssoorten

Adobe PDF bestanden maken Hoewel wij zelf werken met recente Adobe programma’s op een Apple systeem, kunnen we eigenlijk documenten verwerken vanuit ieder programma. Of het nu MS publisher is, Word, Open Office, Indesign of Pages, we verwerken het allemaal. Maar om variabelen uit te schakelen heeft het aanleveren van PDF-files onze voorkeur.  Voor Apple Mac gebruikers is het maken van PDF's ingebouwd. Voor nieuwere windows ook, voor oudere versies kunt u een gratis PDF writer downloden. 

Teksten

Laat uw tekstbestanden voordat u ze aanlevert nalezen op spelling en tikfouten. Ook als wij de opmaak voor u verzorgen is een start met foutloze tekst veel efficiënter dan het later corrigeren in een drukproef. Wij kunnen het redigeren en corrigeren van tekst ook als dienst aanbieden.

Resolutie

Om de kwaliteit van foto’s te garanderen dienen deze te worden aangeleverd in 300 DPI. Als voorbeeld: een foto gedrukt op formaat 10 x 15 cm zal bij 300 DPI ongeveer 1200 x 1800 pixels bevatten. Afbeeldingen van internet worden bewust klein gehouden en zijn niet geschikt om te verwerken in drukwerk. 

Aanleveren bestanden bij Drukkerij RAD

Kleuren

Kleuren op uw scherm kunnen anders worden weergegeven in print of druk. Ook uw eigen printer kan de kleuren in een bestand weer anders reproduceren dan op onze machines. Vandaar dat het goed is om vooraf aan de productie een proefprint te maken. Wij helpen u daar graag bij. Printen en drukken zonder verrassingen door het eindresultaat voorspelbaar te maken.

Afloop

Er wordt gedrukt / geprint op papier dat groter is dan het af te leveren drukwerk. Na het drukken wordt het product tot het afgesproken formaat gesneden. Als een document kleurvakken of beeldmateriaal bevat die precies tot aan de rand lopen, bestaat het risico dat er na het snijden een wit randje te zien blijft. Daarom moeten die vlakken of foto's 3 mm over de rand van het document geplaatst worden. Dit gebied buiten het document wordt de afloop genoemd. Klik hier voor een pdf met voorbeeld.

Aanleveren

Bestanden tot 10 Mb kunnen worden aangeleverd via e-mail.
Grotere bestanden kunt u aanleveren op CD, DVD of memorystick, of u kunt deze heel eenvoudig uploaden via Wetransfer, ons e-mail adres is info@drukkerij-rad.nl